Velkommen til Krækkja

Velkommen til KRÆKKJA Turistforeningen Oslo og omegn.
Krækkja er den eldste turisthytta på Hardangervidda bygd i 1879, feiret 130 år i 2009. Hytta ligger nord-vest på vidda mellom Bergensbanen og R.v7, 1161 m.o.h.

Krækkja ligger flott til ved vannet Store-Krækkja, omgitt av vidstrakte vidder. Her kan du gå fra hytte til hytte eller bo fast i flere dager, og velge mellom fine turer i området. På Krækkja blir du ønsket velkommen av bestyrerne Elin og Kjell. Vi har vært her i mange år og kan gi deg tips om flotte turer. Her er det skiføre ut mai!

Krækkja ligger lett tilgjengelig, midt i DNT sitt rutenett. Terrenget er lettgått og passer for folk i alle aldre/barnevennlig.
Rundt hytta er det gode fiske- og turmuligheter.
Rikt dyre- og planteliv.
Bål Olsokaften med boller, kaffe og saft.
Kanoer til leie.

Hytta startet på en totalrenovering i 2014-2015, denne avsluttes i 2016.

DNT OSLO OG OMEGN:
DNT Oslo og Omegn er den største medlemsforeningen i DNT. DNT Oslo og Omegn ble stiftet i 1868 og driver 84 hytter i fjellet, hvorav 18 er betjente. I Oslomarka har vi 13 ubetjente og en betjent hytte.

DNT Oslo og Omegn kvister ca. 1800 km skiløyper på fjellet og foreningens dugnadsgruppe deltar i hyttevedlikehold, og merker og vedlikeholder ca. 4000 km sommerruter i fjellet.

I Oslomarka merker våre dugnadsgrupper ca. 1500 km stier.


DNT Oslo og Omegns betjente hytter:

HVORDAN KAN JEG BLI MEDLEM AV TURISTFORENINGEN? Klikk her.

I tillegg til de betjente hyttene er det ubetjente hytter og sjelvbetjeningshytter i alle disse områda. DNT Oslo og Omegn har og ubetjente hytter og sjelvbetjeningshytter i andre fjellområder som mellom annet Alvdal Vestfjell, Tafjordfjella og på Dovrefjell.

Foreninga arrangerer også fellesturer og arbeider for å ta vare på vassdrag og friluftsområde.

Spør om turtips i Turinformasjon i Storgata 3. Her finn en landsdekkende utvalg av div. kart, bøker, oppslagsverk og utstyr du treng til fjellturen.

For mer informasjon: www.dnt.oslo.no.

E-post: turinfo@dntoslo.no
Telefon: 22 82 28 22

Sentralbord: 22 82 28 00
Fax: 22 82 29 00
Adresse: Postboks 7, Sentrum 0101 Oslo


DEN NORSKE TURISTFORENING

Den Norske Turistforening (DNT) ble stiftet i 1868 og er et forbund av 50 medlemsforeninger med formålsparagraf:
DNT skal arbeide for et enkelt, allsidig, trygt og miljøvennlig friluftsliv og for bevaring av natur- og kulturverdier.

Turistforeninga er representert i alle landsdeler og i de fleste byer i Norge. DNT og medlemsforeningene skal bidra til at flest mulig driv et enkelt, aktivt, spennende, allsidig og miljøvennlig friluftsliv. Hovedtyngda av virksomheten er fremdeles i fjellet, men lokal entusiasme og aktivitet er en forutsetning for å lykkes. Turer i nærmiljøet, i skogen og ved kysten får derfor stadig større oppmerksomhet.

I 2003 passerte DNT 200 000 medlemmer for første gong.

I DNT-systemet er det i dag 411 hytter fordelt over hele landet. I tillegg har DNT sine medlemmer rabatt på over 90 private hytter og fjellstuer, samt på fjellhyttene til de nordiske turistforeningene.

  • Betjente hytter blir drevet av bestyrere/hyttevertskap som serverer tre-retters middag, har vin/ølretter og oppredde senger (eller eventuelt ta med sove- eller lakenpose)
  • Selvbetjeningshyttene: Her er det proviantlager, ved og gass.
  • Ubetjente hytter: Her må en ha med mat, men det er ved og gass på hyttene.

FOR MER INFORMASJON: www.turistforeningen.no.